YENİ USÜL BİR KREMA İLE..
Çookk hafif, yumuşacık bir pasta yedikçe yiyesi geliyor insanın..
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3,5 çay bardağı un
- 1 kabartma tozu
Kreması İçin:
- 3 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- Krema piştikten sonra
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Üzerine pudra şekeri
Yapılışı:
- Yumurta ve toz şekeri boza kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
- Yoğurt, sıvıyağ, un ve kabartma tozunu ilave edip iyice çırpalım.
- Kekten çok az daha yoğun bir hamur elde ediyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık yarım saat pişirelim.
- Bir tencerede un, şeker, yumurta sarısı ve sütü çırparak pişirelim.
- Kaynayınca ocağın altını kısıp 2 dakika daha kaynatıp kapatalım.
- 1-2 dakika kaynadıktan sonra yarım çay bardağı sıvıyağ yarım çay bardağı pudra şekeri ekleyip mikserle iyice çırpalım.
- Soğuyan kekin arasını kesip kremayı dökelim.
- Üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım.
Afiyet olsun..
Not:Krema piştikten sonra ayçiçek yağı ve ya fındık yağı ile çırpalım. Zeytinyağı kremayı ağırlaştırıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder