30 Aralık 2015 Çarşamba

Alman Pastası

Alman Pastası2
YENİ USÜL BİR KREMA İLE..
Çookk hafif, yumuşacık bir pasta yedikçe yiyesi geliyor insanın..
Alman Pastası1
Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3,5 çay bardağı un
  • 1 kabartma tozu
Kreması İçin:
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Krema piştikten sonra
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Üzerine pudra şekeri
Yapılışı:
  • Yumurta ve toz şekeri boza kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
  • Yoğurt, sıvıyağ, un ve kabartma tozunu ilave edip iyice çırpalım.
  • Kekten çok az daha yoğun bir hamur elde ediyoruz.
Alman Pastası 1
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık yarım saat pişirelim.
  • Bir tencerede un, şeker, yumurta sarısı ve sütü çırparak pişirelim.
  • Kaynayınca ocağın altını kısıp 2 dakika daha kaynatıp kapatalım.
  • 1-2 dakika kaynadıktan sonra yarım çay bardağı sıvıyağ yarım çay bardağı pudra şekeri ekleyip mikserle iyice çırpalım.
  • Soğuyan kekin arasını kesip kremayı dökelim.
  • Üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım.
Afiyet olsun..
Not:Krema piştikten sonra ayçiçek yağı ve ya fındık yağı ile çırpalım. Zeytinyağı kremayı ağırlaştırıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder