Makarnayı her türlü severim. Abartısız her gün olsa her gün yerim. Bazen sarımsaklı yoğurtlu kıymalı soslu, bazen de birbirine çok yakıştırdığım muhteşem üçlü domates, kekik ve sarımsaklı..
Malzemeler:
- Yarım paket makarna
- Haşlamak için su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yeşil biber
- 1 domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı biberiye
- Yarım çay kaşığı karabiber
Ve o muhteşem üçlü ile yaptığım soslu makarnanın yapılışı:
- Makarnayı haşlayacağınız suya 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip yaklaşık 10 dakika pişirin.
- Sosu için, ayrı bir kapta tereyağını eritin.
- Tereyağı köpük köpük olunca minik minik doğranmış soğanı ve biberi ekleyip 6-7 kavurun.
- Domatesi rendeleyip ekleyin.
- Domates suyunu çekene kadar pişirin.
- Salçaları, tuzu ve baharatları ilave edin.
- 1-2 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın.
- Makarnanın üzerine sosu gezdirin ve sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder