24 Eylül 2017 Pazar

Porsiyonluk Hindistan Cevizli Nefis Pasta


Malzemeler:

  • 1 paket 2 katlı kakaolu pasta keki

Kreması İçin:

  • 4 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 80 gram bitter çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Yapılışı:

  • Kreması için derin bir tencerede süt, un, tozşeker ve kakaoyu çırparak pişirelim.
  • Kaynamaya başlayınca vanilyayı ve çikolatayı ilave edelim eriyene kadar bir dakika daha kaynatalım. 


  • Keki bardak yardımıyla yuvarlak parçalar keselim.


  • Kestiğimiz her parçanın üzerine 1 yemek kaşığı krema sürüp 2. yuvarlağı da üzerine kapatalım.


  • Pastanın üzerine ve çevresine de kremadan sürüp hindistan cevizine bulayalım.


  • Kekin artan kısımlarını ufalayıp kalan kremaya ekleyip yoğuralım. 
  • Yuvarlak  toplar yapıp hindistan cevizine bulayalım. 


  • Krem şantiyi hazırlayıp krema torbasına koyalım. 
  • Pastanın üzerini süsleyip hazırladığımız toplardan koyalım. 


  • Buzdolabında en az 3 4 saat dinlendirip servis yapalım. 



Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder