Malzemeler:
- 1 paket 2 katlı kakaolu pasta keki
Kreması İçin:
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı tozşeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 80 gram bitter çikolata
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:
- Kreması için derin bir tencerede süt, un, tozşeker ve kakaoyu çırparak pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca vanilyayı ve çikolatayı ilave edelim eriyene kadar bir dakika daha kaynatalım.
- Keki bardak yardımıyla yuvarlak parçalar keselim.
- Kestiğimiz her parçanın üzerine 1 yemek kaşığı krema sürüp 2. yuvarlağı da üzerine kapatalım.
- Pastanın üzerine ve çevresine de kremadan sürüp hindistan cevizine bulayalım.
- Kekin artan kısımlarını ufalayıp kalan kremaya ekleyip yoğuralım.
- Yuvarlak toplar yapıp hindistan cevizine bulayalım.
- Krem şantiyi hazırlayıp krema torbasına koyalım.
- Pastanın üzerini süsleyip hazırladığımız toplardan koyalım.
- Buzdolabında en az 3 4 saat dinlendirip servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder