ÇÖKELEK SALATASI:)
İlk kez Aydın'da yediğim çingene pilavı Ege yöresine ait, Aydınlıların kesik dediği bizim çökelek olarak bildiğimiz bir çeşit peynirle yapılan bir salatadır. Kesik peynirini orada öğrendiğim kadarıyla sütü değil ayranı kestirerek yapıyorlarmış. Bu yüzden bence lezzeti süt kesiğine göre çok daha tatmin ediciydi.
Aydın'da çingen pilavı ya da avukma da diyorlar. Bana sorarsanız peynirli çoban salata..
Üç öğün çoban salatayı yiyebilecek kadar çok sevdiğimden mütevellit bu salataya bayıldım.. Neden bu kadar basit tarifi paylaşıyorsun diyecekler için önceden cevap vermiş olayım:)
İşte tarif:
Malzemeler:
- 2 salatalık
- 2 domates
- 1 soğan
- 1 kase kesik peyniri
- Yarım limon suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Maydanoz (arzuya göre)
Yapılışı:
- Tüm malzemeleri doğrayıp karıştırın.
- Limon sıkıp zeytinyağı gezdirin.
Hepsi bu kadar.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder