Bu yıl ilk iftar davetinde 12 kişi olmamızdan dolayı kalabalık sofralara en çok yakıştığını düşündüğüm ‘Maklube’ yaptık.
Salata ve yoğurdun suyu pilavı da sulandırdığı için ayrı tabaklarda servis ettim.
İftariyelik tabağı her iftar soframda olur ancak bu kez sadece minik tabaklarda siyah zeytin ikram etmeyi tercih ettim..
Çorbamız Tarhana Çorbası idi..
Her davet soframda olduğu gibi bu kezde patlıcanı eksik etmedim. Zeytinyağlı olarak Gaziantep’in meşhur Patlıcan Mençesini yaptım. Yiyen herkes tarafından çok beğenildi.
Patlıcan Mençe tarifi için buraya bakabilirsiniz.
Kıymalı Böreklerimiz..
Profiterol tarifi için buraya bakabilirsiniz..
Gelelim Maklube Tarifine:
- 1 kilo dana kuşbaşı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Eti pişirmek için kaynar su
- 4 patlıcan
- 3 patates
- Kızartmak için sıvıyağ
- Tuz
Pilavı İçin:
- 3 kase pirinç
- 2 kase kaynar su
- 2 kase et suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Eti yıkayıp düdüklü tencereye alın.
- Su koymadan eti 5 10 dakika kavurun.
- Daha sonra üzerini geçecek kadar kaynar su ve tuzunu ekleyip düdüklüde 25 dakika pişirin.
- Piştikten sonra et suyunu ayrı bir yere alıp 1 yemek kaşığı tereyağ ile eti kavurun.
- Ayrı bir tencerede pilav için tereyağını yakmadan eritin.
- Köpük köpük olunca zeytinyağı ve pirinci ekleyip pirinçler beyazlaşıncaya kadar kavurun.
- Suyu ve et suyunu ekleyin.
- Tuzu da ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin.
- Patlıcanları ve patatesleri küp küp doğrayıp kızartın.
- Servis yapacağınız tencerenin en altına eti üzerine patlıcan patatesi ve pilavı koyun.
- Ters çevirerek servis yapın.
- Salata ve yoğurtla servis yapın.
Nice Ramazanlarda iftar sofralarında görüşmek dileğiyle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder