1 Ekim 2017 Pazar

Çeri Domates Reçeli/ Kiraz Domates Reçeli


Lütfen bu reçele önyargılı yaklaşmayın, domatesten de reçel mi olurmuş demeyin!:) 
Bence değişik lezzetlere açık ve reçel severler için harika bir tarif:)

Malzemeler:

  • Yarım kilo çeri domates
  • Yarım kilo tozşeker
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım limon suyu

Yapılışı:

  • Domatesleri güzelce yıkayıp geniş bir tencereye alın. 


  • Üzerine tozşekeri ve suyu ekleyin. 
  • Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar bekletin. 
  • Orta ateşte 15 20 dakika kıvam alıncaya kadar kaynatın.





  • Limonu sıkıp 1 2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. 


  • Soğuduktan sonra kavanoza doldurun. 


  • Buzdolabında muhafaza edin. 
Not: Dilerseniz ocağın altını kapatmadan 5 dakika önce 1 çubuk tarçın veya 2 karanfil ya da her ikisini birden ekleyebilirsiniz. Kavanoza koyarken çubuk tarçını içinden almayı unutmayın.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder