Lütfen bu reçele önyargılı yaklaşmayın, domatesten de reçel mi olurmuş demeyin!:)
Bence değişik lezzetlere açık ve reçel severler için harika bir tarif:)Malzemeler:
- Yarım kilo çeri domates
- Yarım kilo tozşeker
- 1 çay bardağı su
- Yarım limon suyu
Yapılışı:
- Domatesleri güzelce yıkayıp geniş bir tencereye alın.
- Üzerine tozşekeri ve suyu ekleyin.
- Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar bekletin.
- Orta ateşte 15 20 dakika kıvam alıncaya kadar kaynatın.
- Limonu sıkıp 1 2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Soğuduktan sonra kavanoza doldurun.
- Buzdolabında muhafaza edin.
Not: Dilerseniz ocağın altını kapatmadan 5 dakika önce 1 çubuk tarçın veya 2 karanfil ya da her ikisini birden ekleyebilirsiniz. Kavanoza koyarken çubuk tarçını içinden almayı unutmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder