Malzemeler:
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta sarısı
- 3.5-4 su bardağı un
İç harcı için:
- 2 elma
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Yapılışı:
- Elmaları soyup rendeleyin.
- Tozşeker ekleyip elmalar suyunu çekene kadar pişirin.
- Ocağın altını kapatıp ceviz ve tarçını ekleyin.
- İç harcı soğuması için bir kenara alın.
- Hamuru İçin oda sıcaklığında yumuşamış margarini pudra şekerini, vanilyayı ve sıvıyağ ile birlikte mikserle iyice çırpın.
- Yumurta sarısını ve yoğurdu da ekleyip karıştırın.
- Sirkeyi de ekleyin.
- Unu ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyip kurabiye hamuru kıvamında bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 1 tatlı kaşığı iç harç koyun ve şekil verin.
- 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
- Soğuyunca üzerine bol pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder