Malzemeler:
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı ceviz
Yapılışı:
- Sıvıyağı ve unu tencereye alın, açık kahverengi oluncaya kadar durmadan kavurun.
- (Bu aşamada kavurmayı bırakırsanız un yanar.)
- Suyu, sütü ve şekeri bir kapta (kaynatmadan) güzelce karıştırın.
- Kavrulmuş una hazırladığınız şerbeti ekleyin.
- (Bu aşamada sıçrayabilir dikkat!)
- Şerbeti eklerken bir taraftan da hızlı hızlı karıştırın.
- Bu aşamada helva suyunu çekip toparlanacak.
- Kesinlikle karıştırmayı bırakmayın.
- Dövülmüş cevizi de ekleyip ocağın altını kapatın.
- Minik kalıplara ya da kaseye helvaları koyup ters çevirin.
- Cevizle süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder