11 Kasım 2016 Cuma

Sütlü Cevizli Un Helvası


Malzemeler:
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı ceviz
Yapılışı:
  • Sıvıyağı ve unu tencereye alın, açık kahverengi oluncaya kadar durmadan kavurun.
  • (Bu aşamada kavurmayı bırakırsanız un yanar.)
  • Suyu, sütü ve şekeri bir kapta (kaynatmadan) güzelce karıştırın.
  • Kavrulmuş una hazırladığınız şerbeti ekleyin.
  • (Bu aşamada sıçrayabilir dikkat!)
  • Şerbeti eklerken bir taraftan da hızlı hızlı karıştırın.
  • Bu aşamada helva suyunu çekip toparlanacak.
  • Kesinlikle karıştırmayı bırakmayın.
  • Dövülmüş cevizi de ekleyip ocağın altını kapatın.
  • Minik kalıplara ya da kaseye helvaları koyup ters çevirin.
  • Cevizle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder