26 Aralık 2016 Pazartesi

Ekmek Dolması


Malzemeler:


  • 1 tane yuvarlak ekmek


  • 1 kilo kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kasigi karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı (arzuya göre)


  • Sarımsaklı yoğurt

Sosu İçin:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber


Yapılışı: 


  • Bayat ekmeğin üstünü yuvarlak bir şekilde kesip içini kaşıkla boşaltın. 
  • Ufalayıp yağsız tavada kavurun.





  • Kıymayı kendi yağıyla kavurun. 
  • Baharatları ve maydanozu ekleyin.. 
  • Kıymayı kavrulmuş ekmekle bir kaç dakika daha kavurup ocağın altını kapatın.
  • Bu harcı ekmeğin içine tekrar doldurun.




  • Tencerenin dibine çatal kaşık dizip üzerine geçmeyecek kadar su koyun. 
  • Ekmeği tencerenin içine suya değmeyecek şekilde yerleştirin. 




  • Kestiğiniz ekmek parçasını üzerine kapatın.




  • 10-15 dakika kısık ateşte ekmek yumuşayıncaya kadar buharda pişirin. 
  • Daha sonra fırın tepsisine alın. 
  • 170 derece fırında 15 dakika daha pişirin. 



  • Sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ile servis yapın.
Afiyet olsun..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder