Malzemeler:
- 1 tane yuvarlak ekmek
- 1 kilo kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kasigi karabiber
- Yarım demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı (arzuya göre)
- Sarımsaklı yoğurt
Sosu İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
- Bayat ekmeğin üstünü yuvarlak bir şekilde kesip içini kaşıkla boşaltın.
- Ufalayıp yağsız tavada kavurun.
- Kıymayı kendi yağıyla kavurun.
- Baharatları ve maydanozu ekleyin..
- Kıymayı kavrulmuş ekmekle bir kaç dakika daha kavurup ocağın altını kapatın.
- Bu harcı ekmeğin içine tekrar doldurun.
- Tencerenin dibine çatal kaşık dizip üzerine geçmeyecek kadar su koyun.
- Ekmeği tencerenin içine suya değmeyecek şekilde yerleştirin.
- Kestiğiniz ekmek parçasını üzerine kapatın.
- 10-15 dakika kısık ateşte ekmek yumuşayıncaya kadar buharda pişirin.
- Daha sonra fırın tepsisine alın.
- 170 derece fırında 15 dakika daha pişirin.
- Sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ile servis yapın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder