30 Aralık 2016 Cuma

Tam Buğday Unlu Cevizli Tuzlu Kurabiye



Cevizi hem tatlılara hem tuzlulara çok yakıştırıyorum. Bu kez tam buğday unu ve tereyağı ile nefis cevizli kurabiyeler yaptım. İşte tarif;

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 100 gram tereyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar tam buğday unu

Arası için:

  • 1 kase ceviz

Üzeri için:

  • Susam
  • Ceviz
  • Mavi haşhaş

Yapılışı:


  • Yumurtanın birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın. 
  • Yumurtayı, sıvıyağı, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve yoğurdu karıştırın.
  • Tam buğday unu, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
  • Hamurdan küçük parçalar koparıp arasına ince çekilmiş ceviz koyup poğaça şekli verin.
                             
  • Üzerine yumurta sarısı sürün.

  • Arzuya göre susam, ceviz ve mavi haşhaş serpin.
  • 180 derece fırında yarım saat kadar pişirin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder