Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1,5 çay bardağı süt
- 1,5 çay bardağı tozşeker
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- Limon kabuğu rendesi ( arzuya göre)
Sosu İçin:
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı Nutella
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
Yapılışı:
- Yumurtaları ve tozşekeri köpürünceye kadar çırpın.
- Sütü ve zeytinyağı da ekleyip karıştırın.
- Unu, kabartma tozu ve vanilyayı da birlikte eleyerek ekleyip karıştırın.
- Limon kabuğu rendesini de ekleyip karıştırın.
- Yağlanıp unlanmış tepsiye karışımı dökün.
- 175 derece fırında 40 dakika pişirin.

- Sosu için; Sütü, kakaoyu ve tozşekeri karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatıp çikolatayı ekleyin.
- Keki önce kare kare kesip her kareyi iki üçgene kesin.
- Kenar kısımlarını önce çikolata sosuna daha sonra hindistan cevizine bulayıp servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder