27 Aralık 2016 Salı

Tam Buğday Unlu Şekerli Kurabiye


Tam buğday unu kullanmaya başlayalı baya bir zaman geçmesine rağmen şekerli tariflerde hala kullanmaya cesaret edememiştim, ta ki bu kurabiyeye kadar.. Tabi ilk sefer olunca tamamını tam buğday unu kullanmadım. Beyaz un ve nişasta ile karıştırıp kullandım. Neredeyse tuzlulardan daha çok bu tarife yakıştığını söyleyebilirim. Misafirlerimden tam not aldı ve tarifi istendi:)

Malzemeler:

  • 125 gram tereyağ
  • 1paket vanilya
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı beyaz un
  • 3/4 çay bardağı sıvıyağ

Üzeri için:

  • 1 su bardağı pudra şekeri

Yapılışı:

  • Oda sıcaklığında yumuşamış margarini sıvıyağı ve vanilyayı karıştırın. 
  • Unu, nişasta ve tam buğday ununu birlikte eleyerek ekleyin. 
  • Hamuru hazırlayın. 
  • Hamurdan minik parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin. 
  • 200 derece fırında 15 20 dakika beyaz kalacak şekilde pişirin. 
  • Servis tabağına bol pudra şekeri serpin. 
  • Kurabiyeler sıcakken pudra şekeri serpilmiş tabağa alın üzerine tekrar bol pudra şekeri serpin. 
Afiyet olsun.


Not: Kurabiyeleri tek lokmalık yapın, ısırmaya kalkarsanız dağılır.
Kurabiye hamuru şeker içermediğinden sıcakken bolca pudra şekerine bulamanız gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder