26 Aralık 2016 Pazartesi

Yufka Mantısı


KOLAY MANTI ya da ÇITIR MANTI da diyebiliriz:)

Malzemeler:
  • 4 yufka 
İç Harcı İçin:
  • 250 gram kıyma 
  • 1 soğan 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • Yarım çay kaşığı karabiber 

Üzeri için:
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 2 diş sarımsak 

Sosu İçin: 
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 
  • 2,3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 
  • Yarım çay bardağı sıcak su 

Yapılışı: 

  • Soğanı rendeleyip kıyma tuz ve karabiber ile birlikte iyice karıştırın.  
  • Yufkayı ortadan ikiye kesin. 
  • Düz kısmına için harçtan koyup sarın. 

  • 2 parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dizin.

  • Kızarana kadar fırında pişirin. 
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. 
  • Sosu için tereyağı tavaya alın erisin. 
  • Sıvıyağı da ekleyip karıştırın. 
  • Salçayı, toz kırmızı biberi de ekleyip kavurun. 
  • Suyu da ekleyip pişirin. 
  • Yoğurdun üzerine sosu gezdirin. 
       
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder