KOLAY MANTI ya da ÇITIR MANTI da diyebiliriz:)
Malzemeler:
- 4 yufka
- 250 gram kıyma
- 1 soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
Sosu İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2,3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay bardağı sıcak su
Yapılışı:
- Soğanı rendeleyip kıyma tuz ve karabiber ile birlikte iyice karıştırın.
- Yufkayı ortadan ikiye kesin.
- Düz kısmına için harçtan koyup sarın.
- 2 parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dizin.
- Kızarana kadar fırında pişirin.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
- Sosu için tereyağı tavaya alın erisin.
- Sıvıyağı da ekleyip karıştırın.
- Salçayı, toz kırmızı biberi de ekleyip kavurun.
- Suyu da ekleyip pişirin.
- Yoğurdun üzerine sosu gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder