26 Aralık 2016 Pazartesi

Tereyağlı Peynirli Katmer Poğaça


EV YAPIMI KRUVASAN:)

Malzemeler:


  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 3 çay kaşığı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • Aldığı kadar un

Arası İçin:

  • Beyaz peynir
  • Ara katlara sürmek için oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı

Üzeri için:

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Çörekotu

Yapılışı: 

  • Ilık suyun içine mayayı ve tozşekeri koyup karıştırın.
  • 10-15 dakika kabarması için bekletin.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Streç filmle üzerini kapatıp yarım saat mayalanması için bekletin.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp pasta tabağı büyüklüğünde açın. 
  • Her katına yumuşamış tereyağını sürerek 6 taneyi üstünde koyun. 
  • En son kata yağ sürmeyin ve merdaneyle açın. 12 üçgene kesip arasına dilediğiniz iç harç koyup sarın. 


  • Yumurta sarısını, pekmezi ve zeytinyağını karıştırıp poğaçaların üzerine sürün. 

  • 15 dakika da tepside mayalandırın. 
  • Çörekotu serpin.
  • 200 derece fırında yarım saat pişirin.


Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder