EV YAPIMI KRUVASAN:)
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 paket kuru maya
- 3 çay kaşığı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- Aldığı kadar un
Arası İçin:
- Beyaz peynir
- Ara katlara sürmek için oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
Üzeri için:
- 2 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Çörekotu
Yapılışı:
- Ilık suyun içine mayayı ve tozşekeri koyup karıştırın.
- 10-15 dakika kabarması için bekletin.
- Diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Streç filmle üzerini kapatıp yarım saat mayalanması için bekletin.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp pasta tabağı büyüklüğünde açın.
- Her katına yumuşamış tereyağını sürerek 6 taneyi üstünde koyun.
- En son kata yağ sürmeyin ve merdaneyle açın. 12 üçgene kesip arasına dilediğiniz iç harç koyup sarın.
- Yumurta sarısını, pekmezi ve zeytinyağını karıştırıp poğaçaların üzerine sürün.
- 15 dakika da tepside mayalandırın.
- Çörekotu serpin.
- 200 derece fırında yarım saat pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder