28 Aralık 2016 Çarşamba

Sade Kek



Malzemeler:
  • 3 yumurta 
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı tozşeker 
  • 1.5 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ 

Yapılışı: 
  • Yumurtaları ve tozşekeri köpürünceye kadar çırpın. 
  • Sıvıyağı da ekleyip karıştırın. 
  • Unu ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyip karıştırın. 
  • Yağlanıp unlanmiş kalıba harcı dökün. 
  • 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. 
Not: Dilerseniz üzerine krema döküp pasta olarak yiyebilirsiniz:)

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder