EV YAPIMI BİSKREM:)
Malzemeler:
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta
- 3.5-4 su bardağı un
Arası için:
- Kakaolu fındık kreması
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, pudra şekerini, vanilyayi ve sıvıyağı mikserle iyice çırpın.
- Yumurtayı ve yoğurdu da ekleyip karıştırın.
- Unu ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyip kurabiye hamuru kıvamında bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 1 tatlı kaşığı kakaolu fındık kreması koyun ve yuvarlayın.

- Bıçakla üzerine çizikler atın.

- 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
- Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder