26 Aralık 2016 Pazartesi

Biskrem Kurabiye


EV YAPIMI BİSKREM:)

Malzemeler:


  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 3.5-4 su bardağı un

Arası için:

  • Kakaolu fındık kreması

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Yapılışı:


  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, pudra şekerini, vanilyayi  ve sıvıyağı mikserle iyice çırpın. 
  • Yumurtayı ve yoğurdu da ekleyip karıştırın.
  • Unu ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyip kurabiye hamuru kıvamında bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 1 tatlı kaşığı kakaolu fındık kreması koyun ve yuvarlayın.

  •  Bıçakla üzerine çizikler atın. 

  • 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder