29 Aralık 2016 Perşembe

Yanardağ Pasta


Malzemeler:


  • 1 pasta 2 katlı kakaolu pasta keki

Arası için:

  • 2 poşet toz şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket negro bisküvi
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Keki Islatmak İçin:

  • 1 çay bardağı süt

Çikolata Sosu İçin:

  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı nutella


Üzeri için:

  • Hindistan cevizi

Yapılışı:

  • Şantiyi sütle çırpın. 
  • Bisküvileri kırıp ekleyin. 
  • Cevizi ve damla çikolatayı da ekleyip karıştırın. 
  • Pasta kekinin alt katını sütle ıslatıp hazırladığımız karışımı kekin üzerine bombeli bir şekilde düzeltin. 
  • Kekin üst katini üçgenlere kesip önce süte sonra hindistan cevizi ne bulayıp pastanın üzerine dizin. 

  • Çikolata sosu için; un, tozşeker, nişasta, kakao ve sütü karıştırarak pişirin. 
  • Kaynamaya başladıktan sonra bir dakika kaynatıp ocağın altını kapatın. 

  • Vanilyayı ve nutellayı ekleyip karıştırın. 
  • Pastanın üzerine dökün. 
  • 2 3 saat buzdolabında dinlendirip servis yapın. 
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder