Malzemeler:
- 1 pasta 2 katlı kakaolu pasta keki
Arası için:
- 2 poşet toz şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket negro bisküvi
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 çay bardağı damla çikolata
Keki Islatmak İçin:
- 1 çay bardağı süt
Çikolata Sosu İçin:
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1.5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı nutella
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
Yapılışı:
- Şantiyi sütle çırpın.
- Bisküvileri kırıp ekleyin.
- Cevizi ve damla çikolatayı da ekleyip karıştırın.
- Pasta kekinin alt katını sütle ıslatıp hazırladığımız karışımı kekin üzerine bombeli bir şekilde düzeltin.
- Kekin üst katini üçgenlere kesip önce süte sonra hindistan cevizi ne bulayıp pastanın üzerine dizin.
- Çikolata sosu için; un, tozşeker, nişasta, kakao ve sütü karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra bir dakika kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Vanilyayı ve nutellayı ekleyip karıştırın.
- Pastanın üzerine dökün.
- 2 3 saat buzdolabında dinlendirip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder