Nefis bir akşam çayı masası ve menü tavsiyesi ile geldim tabi bir de yeni tarif:)
Günlerden hafta içi, iş çıkış saati 5 olunca arkadaşlarımda 7 de geleceklerini söyleyince en pratik tariflerim ve yol üzerindeki pastane imdada yetişir.
Ana yemeğimiz hepimizin ortak sevdiği tavuk-pirinç pilavı..
Yoğurtlu Karnabahar, salatalarımız arasındaydı..
Karnabaharı yıkayıp parçalara ayırın.
Olmazsa olmazımız baklavamız ve sütlü tatlı olarak trileçe vardı. Ancak birde kendi ellerimle tatlı yapmak istediğim için pratik bir fıstıklı tatlı yaptım:)
Fıstıklı Pasta:
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı toz fıstık
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yeteri kadar un
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Kreması İçin:
- 1 paket çikolata sosu
- 2.5 su bardağı süt
- 1 küçük paket tablet çikolata
Üzeri İçin:
- Toz fıstık
Yapılışı:
- Yumurta ve tozşekeri mikserle çırpın.
- Yoğurdu, zeytinyağını ekleyip karıştırın.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu birlikte eleyip karışıma ekleyin.
- Fıstığı da ilave edip karıştırın.
- Yağlanıp unlanmış tepsiye karışımı dökün.
- 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
- Üzeri için çikolata sosunu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.
- Ocağın altını kapattıktan sonra çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın.
- Soğuyan keki dilediğiniz büyüklükte dilimleyin.
- Üzerine çikolata sosunu gezdirin.
- Toz fıstıkla süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder