2 Şubat 2016 Salı

Sebzeli Mantar Dolması


HAFİF BİR ARA SICAK

Bizim evde mantar olunca ya daha önce defalarca yaptığım ve tarifini paylaştığım kaşarlı tereyağlı mantar yapılır ya da mantarlar tereyağı ve tuz ile hatta bazen yine kaşar serpilip fırında pişirilir. Bu kez daha hafif bir tarif olsun istedim ve o tarz bir iç harç hazırladım. 

Paketteki mantarların her biri farklı boyutlardaydı siz paketli almıyorsanız aynı boy seçmeniz daha iyi olur. Minik mantarları doldurması zor oldu ama yemesi tek lokmalık ve daha keyifliydi:)


İşte Tarif:

Malzemeler:

  • 750 gram kültür mantarı
  • 2 orta boy domates
  • 2 orta boy soğan
  • 1 kırmızı biber
  • 2 yeşil biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kase su 
  • 7-8 damla limon

Yapılışı:

  • Mantarların saplarını koparın.
  • Dış kısmını bıçakla kazıyıp iyice yıkayın.
  • 1 kase suyun içine limonu sıkıp mantarları içine atın.
  • Soğanı, domatesi, biberleri ve sarımsağı minik minik doğrayıp zeytinyağında 5-6 dakika kavurun.
  • Fırın tepsisine mantarları dizip iç harç ile doldurun.
  • Üzerine minik minik tereyağlar koyun.
  • 200 derece fırında mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Not: Dilerseniz fırından çıkmaya 5 dakika kala kaşar peyniri rendesi de ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder