TERBİYELİ ET:)
Lezzetli bir et pişirmek için en önemli unsur kullandığımız baharatlar ve eti nasıl Marine ettigimizdir. Bugün kuzu etini nasıl Marine ettiğimi anlaticam. Kuzu eti yumuşak olduğu için bu işlemi yalnızca etin lezzetini arttırmak için yapıyorum. 2 3 saat önce marine etmemiz yeterli olur. Eğer dana eti kullanacaksaniz 1 gece önceden marine ederseniz et hem yumuşar hem de lezzeti artar. Ben marine işlemini ağzı kapaklı bir kapta yapıyorum. Etleri hazirladigim terbiye ile iyice karıştırıp kapagini kapatıp buzdolabına kaldırıyorum. Bu işlem için ben tupperware kullanıyorum siz anti tapırcı iseniz derin bir cam kaseye yapıp üzerini streç filmle kaplayabilirsiniz. Ve gelelim tarife; ben bu etleri aksam fırında yemek yapacağım için sabahtan hazırladım.
Malzemeler:
- 1 kilo kuzu pirzola-madalyon karışımı
- 1 kahve fincani süt veya yoğurt
- 1 kahve fincanı zeytinyagi
- 1 adet iri doğranmış soğan
- 4-5 diş doğranmış sarımsak
- 1 tatli kasigi biber salçası
- 1 tatli kasigi domates salçası
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 cay kasigi pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 cay kasigi kırmızı toz biber
- 1 cay kasigi kekik
- 1 cay kasigi biberiye
- Yarım çay kaşığı kimyon
Hazırlanışı:
- Etler haricindeki tüm malzemeleri derin bir kaba koyup çatalla çırpın.
- Etleri ekleyip tüm sostan değecek şekilde iyice karıştırın.
- Kapağını kapatıp en az 2 3 saat buzdolabında bekletin.
Fırında Sebzeli Pirzola İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 kilo marine edilmiş pirzola-madalyon karışımı
- 3-4 tane çeri domates
- 3 çarliston biber
- 1 soğan ve marine de kullandığımız soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Fırın tepsisine etleri dizin.
- Sebzeleri de doğrayıp etlerin üzerine dizin.
- Küçük parçalar halinde tereyağ koyup 230 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder