Malzemeler:
- 125 gram tereyağ
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2,5-3 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
- Damla çikolata
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı pudra şekeri ve sıvıyağ ile birlikte mikserle iyice çırpın.
- Yumurta sarısını da ekleyip karıştırın.
- Unu,kakaoyu kabartma tozu ve vanilyayı da birlikte eleyerek ekleyin.
- Tarçını da ekleyip yoğurun.
- Hamuru hazırlayın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Damla çikolata ile süsleyin
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder