6 Eylül 2016 Salı

Kuzu Eti ile Pişirilmiş Zeytinyağlı Yaprak Sarma


Malzemeler:
İç Harcı İçin:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 3 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3-4 dal taze nane
  • 3-4 dereotu
  • 3-4 dal maydanoz
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Diğer Malzemeler:
  • Yeteri kadar asma yaprağı
  • 2 domates (Ben dondurucudan kullandım.)
  • 4 5 parça kuzu pirzola ve ya madalyon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
Yoğurtlu Sos İçin:
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
Ekşili Sos İçin:
  • Yarım limon
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı koruk ekşisi
  • Tuz
Yapılışı:
  • Asma yapraklarını kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp soğuk su dolu bir kaba alın.
  • Pirinçleri güzelce yıkayın.
  • Soğanları minik minik doğrayıp pirinçlere ekleyin.
  • Domates rendesini, salçaları ve baharatları da ekleyip karıştırın.
  • Zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu ve tozşekeri de ekleyin.
  • Yeşillikleri minik minik doğrayıp ekleyin.
  • Tüm malzemeleri genişçe bir kapta pişirmeden karıştırın.
  • Yaprakların saplarını koparıp iç harçtan koyup dilediğiniz incelikte sarın.
  • Yarım çay bardağı zeytinyağını ve etleri tencereye alın.
  • Etleri arkalı önlü çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

  • Etlerin üzerine yaprak sarmaları dizin.
  • 2 domatesi küp küp doğrayıp sarmaların üzerine ekleyin.
  • Kalan yarım çay bardağı zeytinyağını da üzerine gezdirin.

  • Suyunu da ilave edip önce yüksek ateşte suyu kaynayana kadar pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık yarım saat pişirelim.
  • Suyunu çektiğinde hala pişmemişse kaynar su ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Sosları hazırlayıp, dilediğiniz sos ile servis yapın.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder