Malzemeler:
İç Harcı İçin:
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 3 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 adet domates rendesi
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3-4 dal taze nane
- 3-4 dereotu
- 3-4 dal maydanoz
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Diğer Malzemeler:
- Yeteri kadar asma yaprağı
- 2 domates (Ben dondurucudan kullandım.)
- 4 5 parça kuzu pirzola ve ya madalyon
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Yoğurtlu Sos İçin:
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
Ekşili Sos İçin:
- Yarım limon
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı koruk ekşisi
- Tuz
Yapılışı:
- Asma yapraklarını kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp soğuk su dolu bir kaba alın.
- Pirinçleri güzelce yıkayın.
- Soğanları minik minik doğrayıp pirinçlere ekleyin.
- Domates rendesini, salçaları ve baharatları da ekleyip karıştırın.
- Zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu ve tozşekeri de ekleyin.
- Yeşillikleri minik minik doğrayıp ekleyin.
- Tüm malzemeleri genişçe bir kapta pişirmeden karıştırın.
- Yaprakların saplarını koparıp iç harçtan koyup dilediğiniz incelikte sarın.
- Yarım çay bardağı zeytinyağını ve etleri tencereye alın.
- Etleri arkalı önlü çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
- Etlerin üzerine yaprak sarmaları dizin.
- 2 domatesi küp küp doğrayıp sarmaların üzerine ekleyin.
- Kalan yarım çay bardağı zeytinyağını da üzerine gezdirin.
- Suyunu da ilave edip önce yüksek ateşte suyu kaynayana kadar pişirin.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık yarım saat pişirelim.
- Suyunu çektiğinde hala pişmemişse kaynar su ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Sosları hazırlayıp, dilediğiniz sos ile servis yapın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder