Malzemeler:
- Yarım kilo taze fasulye
- 2 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yumurta
Yapılışı:
- Fasülyeleri ayıklayıp yıkayın.
- Küçük küçük doğrayıp tuzlu suda haşlayın.
- Ayrı bir tavada tereyağı eritip zeytinyağıyla karıştırın.
- Minik minik doğranmış soğanı ve tuzu ekleyip soğanlar pembeleşmeye kadar kavurun.
- Yumurtaları kırıp pişirin.
- Haşlanmış fasulyeleri süzüp soğanlı yumurtaya ekleyin.
- Toz biberi de ekleyin.
- 15 20 dakika daha kısık ateşte kavurun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder