6 Eylül 2016 Salı

Yumurtalı Taze Fasülye Kavurması


Malzemeler:
  • Yarım kilo taze fasulye
  • 2 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 yumurta
Yapılışı:
  • Fasülyeleri ayıklayıp yıkayın.
  • Küçük küçük doğrayıp tuzlu suda haşlayın.

  • Ayrı bir tavada tereyağı eritip zeytinyağıyla karıştırın.
  • Minik minik doğranmış soğanı ve tuzu ekleyip soğanlar pembeleşmeye kadar kavurun.
  • Yumurtaları kırıp pişirin.

  • Haşlanmış fasulyeleri süzüp soğanlı yumurtaya ekleyin.
  • Toz biberi de ekleyin.
  • 15 20 dakika daha kısık ateşte kavurun.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder