Hazır yoğurt yemeyeli yaklaşık 2 yıl oldu. Sütü kaynatıp mayalamadan önce sütün kaymağını ayırıyorum. Çöreklere ve poğaçalara ekliyorum. Aslında izmirde yurtta kaldığım dönemde Hatay'lı bir arkadaşımın annesi süt kaymaklarını biriktirip bir kurabiye yapıp yollamıştı bize bayılmıştım tadına. O zaman tarifini almadığım için çok pişmanım. Henüz kaymaklı kurabiyeyi denemedim ama keki bu kez kaymakla yaptım. Tadı harika oldu. Damak tadıma güvenenler için işte tarif;
Malzemeler:
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 3/4 su bardağı tozşeker
- 2 yemek kaşığı süt kaymağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Yapılışı:
- Yumurtaları ve tozşekeri köpürünceye kadar çırpın.
- Yoğurdu, kaymağı, suyu ve zeytinyağı da ekleyip karıştırın.
- Unu, kabartma tozu ve vanilyayı da birlikte eleyerek ekleyin.
- Yağlanmış tepsiye karışımı dökün.
- 175 derece fırında 40 dakika pişirin.
- Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder