25 Ağustos 2016 Perşembe

Kavurmalı İskender


Malzemeler:
  • 1 kilo dana kuşbaşı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sosu İçin:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı su
Servis için:
  • Bazlama yada pide
  • Patates kızartması
  • Yoğurt
  • Domates
  • Maydanoz

Yapılışı:
  • Düdüklü tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ ve etleri alın.
  • Kendi suyuyla 15 dakika kavurun.
  • 1 su bardağı su ekleyip kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte yarım saat pişirin.
  • Düdüklü soğuyunca kapağını açın.
  • Kalan suyu pilav yapmak için süzün.
  • Etin üzerine tekrar 1 yemek kaşığı tereyağ koyup birkaç dakika daha kavurun.
  • Bazlamaları kare kare kesip teflon tavada kavurun.
  • Sosu için tereyağı tavaya alın.
  • Köpük köpük olunca salçayı ve suyu koyup pişirin.
  • Patatesleri kızartın.
  • Servis tabağına bazlamaları alın.
  • Üzerine çırpılmış yoğurt ve etleri koyun.
  • Sosunu da döküp servis yapın.

Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder