Malzemeler:
- 1 kilo dana kuşbaşı
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sosu İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı su
Servis için:
- Bazlama yada pide
- Patates kızartması
- Yoğurt
- Domates
- Maydanoz
Yapılışı:
- Düdüklü tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ ve etleri alın.
- Kendi suyuyla 15 dakika kavurun.
- 1 su bardağı su ekleyip kapağını kapatın.
- Kısık ateşte yarım saat pişirin.
- Düdüklü soğuyunca kapağını açın.
- Kalan suyu pilav yapmak için süzün.
- Etin üzerine tekrar 1 yemek kaşığı tereyağ koyup birkaç dakika daha kavurun.
- Bazlamaları kare kare kesip teflon tavada kavurun.
- Sosu için tereyağı tavaya alın.
- Köpük köpük olunca salçayı ve suyu koyup pişirin.
- Patatesleri kızartın.
- Servis tabağına bazlamaları alın.
- Üzerine çırpılmış yoğurt ve etleri koyun.
- Sosunu da döküp servis yapın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder