8 Ağustos 2016 Pazartesi

Fırında Parmak Tavuk


Malzemeler:
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Yapılışı:
  • Soğanı ve sarımsağı minik minik doğrayın.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
  • İçine uzun uzun doğranmış tavuk göğüslerini ekleyip karıştırın.
  • Kapaklı bir kaba koyup buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.
  • Fırın tepsisine dizin.
  • 250 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Yarım saat piştikten sonra maşayla tek tek çevirip altlarının da iyice kızarmasını sağlayın.
Hepsi bu kadar afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder