Malzemeler:
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 7 8 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
Üzeri için:
- 300 gram kıyma
- 1 büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı:
- Soğanı minik minik doğrayıp kıyma, salça ve baharatlarla birlikte yoğurun.
- Ilık suyu, mayayı ve tozşekeri yoğurma kabına alıp karıştırın.
- 15 dakika bu şekilde mayanın kabarması için bekletin.
- Sütü, zeytinyağı, yumurta akını ekleyip karıştırın.
- Unu ve tuzu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Streç filmle kaplayıp 1 saat kadar mayalanması için bekletin.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Elinizle hafif açıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- İç harcını sürüp 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder