- 3 tavuk baget
- 2 su bardağı pirinç
- 2.5 su bardağı kaynar su
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
- Pirinci bir kaba alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
- 1 saat sonra suyu şeffaf oluncaya kadar iyice yıkayın.
- Bagetleri haşlayın.
- Kemiklerinden ayırıp didin.
- Tencereye tereyağını alın.
- Köpük köpük olunca zeytinyağını, tavuk etlerini ve arpa şehriyeyi ekleyin.
- Şehriyeler pembeleşinceye kadar kavurun.
- Yıkanmış pirinci ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.
- Suyu, tuzu ,karabiberi de ekleyip ocağın altını kısın.
- Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Teyzemin balkonunda yer sofrası keyfimiz:)
Bol keyifli günler dilerim..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder