3 Ağustos 2016 Çarşamba

Tavuklu Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı


Malzemeler:
  • 3 tavuk baget
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2.5 su bardağı kaynar su
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:
  • Pirinci bir kaba alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
  • 1 saat sonra suyu şeffaf oluncaya kadar iyice yıkayın.
  • Bagetleri haşlayın.
  • Kemiklerinden ayırıp didin.
  • Tencereye tereyağını alın.
  • Köpük köpük olunca zeytinyağını, tavuk etlerini ve arpa şehriyeyi ekleyin.
  • Şehriyeler pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Yıkanmış pirinci ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.
  • Suyu, tuzu ,karabiberi de ekleyip ocağın altını kısın.
  • Kısık ateşte 10 dakika pişirin.

Teyzemin balkonunda yer sofrası keyfimiz:)
Bol keyifli günler dilerim..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder