1 Ağustos 2016 Pazartesi

Kaplumbağa Kurabiye


Bir önceki yazımda paylaştığım Nurefşan Ceylin'in doğumgünü için yaptığım, hem sevimli hem lezzetli kurabiyelerin tarifi ile geldim:)
Malzemeler:
  • 1 paket margarin
  • 1 yumurta
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Damla çikolata
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığında yumuşamış margarini pudra şekeri ve sıvıyağ ile birlikte mikserle iyice çırpın.
  • Yumurtayı da ekleyip karıştırın.
  • Unu, kabartma tozu ve vanilyayı da birlikte eleyerek ekleyin.
  • Hamuru hazırlayın.
  • Hamurdan portakal büyüklüğünde parça koparıp kalan kısma 2 yemek kaşığı kakao ekleyip yoğurun.

  • Kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Kürdanla şekil verin.

  • Sade hamurdan minik parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Kaplumbağa şekli verin.

  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder