Malzemeler:
- 3 patates
- 3 patlıcan
- 1 domates
- 1 soğan
- 3-4 sivri biber
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 250 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı kaynar su
- Patates ve patlıcanları kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
- Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın.
- Tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayın ve kurulayıp kızartın.
- Patatesleri de küp küp doğrayıp kızartın.
- Tencereye tereyağı alın.
- Köpük köpük olunca zeytinyağını ve kıymayı koyup kavurun.
- Kavrulduktan sonra minik minik doğranmış soğanı ve biberleri ekleyip kavurun.
- Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayıp ekleyin.
- Tuzu, baharatları ve salçaları da ekleyip biraz daha pişirin.
- Kızarmış patates ve patlıcanları ekleyin.
- Suyunu da ekleyip kısık ateşte 15 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder