21 Ağustos 2016 Pazar

Tencerede Patlıcanlı Patates Yemeği


Malzemeler:
  • 3 patates
  • 3 patlıcan
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • 3-4 sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 250 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı kaynar su
  • Patates ve patlıcanları kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
  • Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın.
  • Tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayın ve kurulayıp kızartın.
  • Patatesleri de küp küp doğrayıp kızartın.
  • Tencereye tereyağı alın.
  • Köpük köpük olunca zeytinyağını ve kıymayı koyup kavurun.
  • Kavrulduktan sonra minik minik doğranmış soğanı ve biberleri ekleyip kavurun.
  • Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayıp ekleyin.
  • Tuzu, baharatları ve salçaları da ekleyip biraz daha pişirin.
  • Kızarmış patates ve patlıcanları ekleyin.
  • Suyunu da ekleyip kısık ateşte 15 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder