9 Ağustos 2016 Salı

Patatesli Kabak Borani


Malzemeler:
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy patates
  • 1 havuç
  • 3 kabak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kurutulmuş dereotu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
  • Zeytinyağı tavaya alın.
  • Soğanı minik minik doğrayıp ekleyin.
  • Patatesi, havucu ve kabakları rendeleyip tavaya ekleyin.

  • Kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.

  • Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ve kurutulmuş dereotu ile servis yapın.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder