Malzemeler:
- 5 havuç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak yada 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı kapari turşusu
Yapılışı:
- Havuçların kabuklarını soyup rendeleyin.
- Tavaya zeytinyağını alın.
- Havuçları ve tuzu ekleyip 15-20 dakika kavurun.
- Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
- Soğuyan havuç kavurmasına sarımsaklı yoğurdu ve mayonezi ekleyip karıştırın.
- Servis tabağına alın üzerine kapari turşusunu ekleyip servis yapın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder