8 Ağustos 2016 Pazartesi

Kaparili Havuç Tarator


Malzemeler:
  • 5 havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak yada 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı kapari turşusu
Yapılışı:
  • Havuçların kabuklarını soyup rendeleyin.
  • Tavaya zeytinyağını alın.
  • Havuçları ve tuzu ekleyip 15-20 dakika kavurun.
  • Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
  • Soğuyan havuç kavurmasına sarımsaklı yoğurdu ve mayonezi ekleyip karıştırın.
  • Servis tabağına alın üzerine kapari turşusunu ekleyip servis yapın.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder