Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yumurta
- Aldığı kadar un
İç harcı için:
- 200 gram kıyma
- 1 soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
- İç harcı için soğanı minik minik doğrayın.
- Kıymayı, tuzu ve baharatları da ekleyip karıştırın.
- Hamuru için, ılık suyu, mayayı ve tozşekeri yoğurma kabına alıp karıştırın.
- 15 dakika bu şekilde mayanın kabarması için bekletin.
- Sütü, zeytinyağı,tereyağı, yumurta akını ekleyip karıştırın.
- Unu ve tuzu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Streç filmle kaplayıp 1 saat kadar mayalanması için bekletin.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafifçe açın.
- İç harçtan koyup şekil verin.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürün.
- 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder