11 Ağustos 2016 Perşembe

Petek Poğaça



Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar un
İç harcı için:
  • 200 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
  • İç harcı için soğanı minik minik doğrayın.
  • Kıymayı, tuzu ve baharatları da ekleyip karıştırın.
  • Hamuru için, ılık suyu, mayayı ve tozşekeri yoğurma kabına alıp karıştırın.
  • 15 dakika bu şekilde mayanın kabarması için bekletin.
  • Sütü, zeytinyağı,tereyağı, yumurta akını ekleyip karıştırın.
  • Unu ve tuzu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Streç filmle kaplayıp 1 saat kadar mayalanması için bekletin.
  • Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafifçe açın.

  • İç harçtan koyup şekil verin.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Kenarlarına yumurta sarısı sürün.
  • 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder