2 Ağustos 2016 Salı

Petifür Tarifi


Hamuru İçin:
  • 100 gram margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
Kreması için:
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım paket toz şanti
  • 1 paket vanilya
Üzeri için:
  • Yarım paket toz şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • Fındık
  • Renkli şeker
  • Hindistan cevizi
Yapılışı:
  • Suyu ve margarini tencereye alın.
  • Yağ eriyince unu ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Hamur kıvamına geldiğinde soğuması için bir kenara alın.
  • Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırın mikserle çırparak hamura iyice yedirin.

  • 2 tatlı kaşığı yardımıyla hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • 1 tatlı kaşığı ile hamurdan alıp diğeri ile dikkatlice itin.

  • 200 derecede 5 dakika fırını ısıtın.
  • Isıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  • Fırının ayarını 150 ye getirip 15 dakika da hafif pembeleşinceye kadar bu ısıda pişirin.
  • Pişme esnasında ve piştikten sonra 15 dakika daha fırının kapağını kesinlikle açmayın.
  • Fırın iyice soğuduktan sonra kapağını açın.
  • Kreması için süt, tozşeker, nişasta ve unu karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın.
  • Vanilyayi ekleyip karıştırın.
  • Ilıdıktan sonra yarım paket toz şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpın.
  • Hamurların içini krema sıkma torbası veya çay kaşığı ile doldurun.

  • Üzeri için kalan yarım paket toz şantiyi 1 çay bardağı soğuk süt ile çırpın.
  • Üzerine krem şanti sürün ve dilediğiniz gibi süsleyin.
  • Buzdolabında 3 4 saat dinlendirip servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder