Hamuru İçin:
- 100 gram margarin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 3 yumurta
Kreması için:
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı tozşeker
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım paket toz şanti
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- Yarım paket toz şanti
- 1 çay bardağı süt
- Fındık
- Renkli şeker
- Hindistan cevizi
Yapılışı:
- Suyu ve margarini tencereye alın.
- Yağ eriyince unu ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Hamur kıvamına geldiğinde soğuması için bir kenara alın.
- Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırın mikserle çırparak hamura iyice yedirin.
- 2 tatlı kaşığı yardımıyla hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 1 tatlı kaşığı ile hamurdan alıp diğeri ile dikkatlice itin.
- 200 derecede 5 dakika fırını ısıtın.
- Isıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
- Fırının ayarını 150 ye getirip 15 dakika da hafif pembeleşinceye kadar bu ısıda pişirin.
- Pişme esnasında ve piştikten sonra 15 dakika daha fırının kapağını kesinlikle açmayın.
- Fırın iyice soğuduktan sonra kapağını açın.
- Kreması için süt, tozşeker, nişasta ve unu karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Vanilyayi ekleyip karıştırın.
- Ilıdıktan sonra yarım paket toz şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpın.
- Hamurların içini krema sıkma torbası veya çay kaşığı ile doldurun.
- Üzeri için kalan yarım paket toz şantiyi 1 çay bardağı soğuk süt ile çırpın.
- Üzerine krem şanti sürün ve dilediğiniz gibi süsleyin.
- Buzdolabında 3 4 saat dinlendirip servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder