Eskiden beri hep duyarım bu yemeği ama hiç tatmak nasip olmamıştı. Yozgat Yöresine ait bu yemeğin, hamurunu hazırlayıp çorba ile birlikte hamuru çiğnenmeden yutuluyor. İlk duyduğum da tuhaf gelmişti. Arkadaşlarla bir araya geldiğimiz bir gün yaptım ve yedik. Tek kelimeyle bayıldık. Tavuğu sevdiğimden, limonlu da olması çok güzel:) Siz de denemek isterseniz işte tarif:
Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı un
- 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Çorbası İçin:
- 2 adet tavuk but
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Aldığı kadar sıcak su
- Yarım çay bardağı limon suyu
Yapılışı:
- Hamuru İçin; 3 su bardağı suyu tencereye alın. Ocağın altını yakın.
- 2 su bardağı suyu, tuzu ve 1 su bardağı unu iyice çırpın.
- Tencerede ki suya karıştırarak yavaş yavaş ekleyin.
- Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra 4-5 dakika daha karıştırmaya devam edin.
- Ocağın altını kapatıp ıslatılmış tepsiye karışımı dökün.
- Tavuk butları haşlayıp didin.
- Çorba için unu tencereye alıp 1-2 dakika kavurun.
- Tereyağı ve zeytinyağını da ekleyip karıştırın.
- Salçaları da ekleyip karıştırın.
- Suyu, tuzu ve baharatları ekleyin.
- Tavuk etlerini de ekleyip 15-20 dakika pişirin.
- Limon suyunu da ekleyin 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Hamuru dilimleyip çorba ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder