6 Ocak 2017 Cuma

Teyzemde Beş Çayı ve Nişastalı Sade Pasta Tarifi


MİSAFİR OLDUĞUM SOFRALARA DEVAM:)

Teyzemde beş çayında buluştuğumuz bir günden geriye kalanlar..

Nefis Menümüz;

  • Ekşili Çorba
  • Mercimekli Köfte
  • Rus Salatası
  • Bazlama
  • Açma
  • Sarımsak Soslu Brokoli Salatası
  • Karışık Turşu ve Pancar Turşusu
  • Acılı ezme ve kahvaltılıklar






Tatlılarımız:)

  • Kabak Tatlısı
  • Çikolata Soslu Islak Kurabiye
  • Nişastalı Sade Pasta





Nişastalı Pasta'nın kakaolu versiyonunu daha önce çok kez yapıp tarifini de paylaşmıştım. Tarif için buraya bakabilirsiniz.

Teyzem aynı tarifi sade yapıp ve dondurulmuş çileklerle servis yapmış.. Bayıldım:)

İşte Tarif:

Keki İçin:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 kahve fincanına yarım limonu sıkın, üzerini ılık su ile doldurun
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Üzerine dökmek için 2 su bardağı soğuk süt

Üzeri İçin:
  • 1 paket toz şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Yapılışı:
  • Yumurta ve tozşekeri mikserle iyice çırpın.
  • Diğer malzemeleri de ilave edip kek harcını hazırlayın.
  • Yağlanmış fırın kabına harcı dökün.
  • 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
  • Kek fırından çıkar çıkmaz 2 su bardağı soğuk süt dökün.
  • Krem şantiyi hazırlayın.
  • Kekin üzerine dökün.
  • Çileklerle süsleyin.


Yepyeni tarif ve bereketli sofralarda görüşmek dileğiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder