MİSAFİR OLDUĞUM SOFRALARA DEVAM:)
Teyzemde beş çayında buluştuğumuz bir günden geriye kalanlar..
Nefis Menümüz;
- Ekşili Çorba
- Mercimekli Köfte
- Rus Salatası
- Bazlama
- Açma
- Sarımsak Soslu Brokoli Salatası
- Karışık Turşu ve Pancar Turşusu
- Acılı ezme ve kahvaltılıklar
Tatlılarımız:)
- Kabak Tatlısı
- Çikolata Soslu Islak Kurabiye
- Nişastalı Sade Pasta
Nişastalı Pasta'nın kakaolu versiyonunu daha önce çok kez yapıp tarifini de paylaşmıştım. Tarif için buraya bakabilirsiniz.
Teyzem aynı tarifi sade yapıp ve dondurulmuş çileklerle servis yapmış.. Bayıldım:)
İşte Tarif:
Keki İçin:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 kahve fincanına yarım limonu sıkın, üzerini ılık su ile doldurun
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Üzerine dökmek için 2 su bardağı soğuk süt
Üzeri İçin:
- 1 paket toz şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı:
- Yumurta ve tozşekeri mikserle iyice çırpın.
- Diğer malzemeleri de ilave edip kek harcını hazırlayın.
- Yağlanmış fırın kabına harcı dökün.
- 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
- Kek fırından çıkar çıkmaz 2 su bardağı soğuk süt dökün.
- Krem şantiyi hazırlayın.
- Kekin üzerine dökün.
- Çileklerle süsleyin.
Yepyeni tarif ve bereketli sofralarda görüşmek dileğiyle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder