İnstagramdan takip edenler bilir bizim 'kış akşamı gezmelerimiz' meşhurdur.
Arkadaşlarla birbirimize gider bol muhabbet eşliğinde akşam çaylarımızı içeriz. Yine böyle bir kış akşamı geçen yıl olduğu gibi bu kışta arkadaşlarımın portakal reçellerini yapma vaktim gelmişti. Hem oturalım hem portakal reçeli yapalım deyip toplanmıştık. Yine güzel bir anı biriktirdik:)
Her yıl 'geleneksel reçel yapma etkinlikleri' diye yazılar eklemeye başlarsam şaşırmayın:)
Aslında amacımız reçel yapmak iken, birde arabaşı yapalım dediler. Portakalları rendelerken çıkan portakal kabuklarının kokusuyla mest olup onları da keke dönüştürme kararı aldık. İş paylaşımı yaptığımızda arabaşı ve reçel bana düştü:) Hem yaptık hem yedik hem eğlendik.
Arabaşı tarifini burada paylaşmıştım.
Bazlamayı ısıtıp üzerine tereyağ sürdük..
Zeliha'nın yaptığı lezzetlerden peynirli poğaça ve yanardağ pasta vardı..
Yanardağ Pasta tarifi için buraya bakabilirsiniz..
Zeytinyağlı Barbunya, Makarna Salatası ve üçümüzünde bayılarak yediği üzümlü kurabiye vardı..
Ve tarifini daha önce burada paylaştığım portakal reçelini 2. yolda anlattığım gibi yaptım. Bu kez 2 ölçü yaptık koca bir tencere portakal reçelimiz oldu:)
Kübra'nın yaptığı nefis Portakallı Kek'i daha soğumadan sıcak sıcak yedik:)
En yakın zamanda bende yapıp tarifini sizlerle paylaşıcam..
Güzel dostlarla nefis masalarda görüşmek dileğiyle:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder