23 Ocak 2017 Pazartesi

Pastacılık Margarini Yapımı ve Şekerpare Tarifi


Pastaneler de yediğimiz şekerpare, un kurabiyesi, pastane poğaçası gibi yiyeceklerin lezzeti pastacılıkta kullanılan suyu alınmış yağlardan geliyor. O tür yağları bulamıyorsanız ve ya benim gibi evde kendiniz yapmak isterseniz yapımı çok basit sadece birazcık zaman gerekli o kadar.. Şimdi sizlerle hem bu yağın yapımını hem de bu yağ ile yaptığım nefis şekerpare tarifini paylaşıcam..

1 paket margarini tavaya alıp kısık ateşte karıştırarak eritin.(Dikkat edin yanmasın, sadece erisin.)
Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın. Buzdolabında yaklaşık 2 3 saat yağı üste birikip donuncaya kadar bekletin.


Daha sonra bıçakla yağı kırıp altında biriken suyu tamamen süzün.
Pastacılık margarinimiz hazır.


Bu yağ ile yaptığım şekerpare pastane şekerparesi tadında oldu, pişerken hiç yayılmadı ve yerken ağızda dağılıyordu.

Şekerpare İçin Gerekli Malzemeler:
  • 1 paket margarin (suyu alınmış)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 
  • 2 Yumurta 
  • 1.5 su bardağı tam buğday unu 
  • 2 su bardağı beyaz un 
  • 1 tutam tuz 

Şerbeti İçin: 
  • 3.5 su bardagi tozşeker 
  • 4 su bardağı su 
  • 7-8 damla limon 
  • Yarım çay kaşığı tarçın 

Üzeri için: 
  • Çam fıstığı 

Yapılışı: 
  • Margarini önceki paylaşımda olduğu gibi hazırlayın. 
  • Şerbeti kaynatın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 12-13 dakika daha kaynatıp limonu sıkın ve tarçını ekleyip karıştırın. Ocağın altını kapatın. 
  • Hamuru İçin; margarini ve pudra şekerini mikserle iyice çırpın. 
  • Yumurtaları da ekleyip çırpmaya devam edin. 
  • Unu, tam buğday ununu, kabartma tozunu, tuzu ve vanilyayı da ekleyip yoğurun. 
  • Hamurdan minik parçalar koparıp yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin. 

  • Üzerine çam fıstığı koyup 200 derece fırında pembeleşinceye kadar 30-35 dakika pişirin.
  • Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti dökün. 
  • Soğuduktan sonra servis yapın. 
Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder