Bu kaçıncı Elmalı Kurabiye tarifi artık sayamıyorum ama blogumdaki tariflerden hangisini yaparsanız yapın hepsi de nefis oluyor. Birazcık daha yumuşak kurabiyelerden hoşlanıyorsanız bu tarifi tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 150 gram margarin
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
İç Harcı İçin:
- 2 elma
- 3 yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
Yapılışı:
- İç harcı için elmaları soyup rendeleyin.
- Tozşekeri de ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
- Tarçını ve cevizi de ekleyip karıştırın.
- Hamuru için; oda sıcaklığında yumuşamış margarini pudra şekeri ile birlikte mikserle iyice çırpın.
- Yumurtayı, zeytinyağı ve yoğurdu da ekleyip karıştırın.
- Unu ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyip yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Avuç içi kadar açıp 1 tatlı kaşığı iç harç koyup şekil verin.
- 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
- Üzerine pudra şekeri serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder