25 Ocak 2017 Çarşamba

Elmalı Kurabiye


Bu kaçıncı Elmalı Kurabiye tarifi artık sayamıyorum ama blogumdaki tariflerden hangisini yaparsanız yapın hepsi de nefis oluyor. Birazcık daha yumuşak kurabiyelerden hoşlanıyorsanız bu tarifi tavsiye ederim.

Malzemeler:

  • 150 gram margarin
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

İç Harcı İçin:

  • 2 elma
  • 3 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz

Yapılışı:

  • İç harcı için elmaları soyup rendeleyin. 
  • Tozşekeri de ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. 
  • Tarçını ve cevizi de ekleyip karıştırın.
  • Hamuru için; oda sıcaklığında yumuşamış margarini pudra şekeri ile birlikte mikserle iyice çırpın. 
  • Yumurtayı, zeytinyağı ve yoğurdu da ekleyip karıştırın.
  • Unu ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyip yoğurun. 
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. 
  • Avuç içi kadar açıp 1 tatlı kaşığı iç harç koyup şekil verin. 

  • 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. 
  • Üzerine pudra şekeri serpin. 
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder