26 Şubat 2017 Pazar

Limonlu Muzlu Sütlü Tatlı


Malzemeler:


  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 limon rendesi

Çikolata Sosu İçin:

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
Üzeri için:

  • 2 muz
  • Iri çekilmiş fındık ve ceviz
  • Çikolata parçaları

Yapılışı:

  • Unu, tozşekeri ve sütü tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştırın. 
  • Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. 
  • Tereyağı ve limon kabuğu rendesini de ekleyip mikserle çırpın. 
  • Karışımı cam tepsiye dökün. 
  • Muzları uzunlamasına ikiye kesip her parçayı dörde kesin. 
  • Muhallebinin üzerine ara ara dizin. 
  • Çikolata sosu için nişastayı, sütü, kakaoyu ve tozşekeri tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştırın. 
  • Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. 
  • Tereyağı ekleyip mikserle çırpın. 
  • Tatlının üzerine gezdirin. 
  • Bol fındık, ceviz ve çikolata parçaları ile süsleyin. 
  • Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
  • Ben her bir dilime gelecek şekilde kalp çikolata koydum. Siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder