Malzemeler:
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 limon rendesi
Çikolata Sosu İçin:
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 muz
- Iri çekilmiş fındık ve ceviz
- Çikolata parçaları
Yapılışı:
- Unu, tozşekeri ve sütü tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştırın.
- Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Tereyağı ve limon kabuğu rendesini de ekleyip mikserle çırpın.
- Karışımı cam tepsiye dökün.
- Muzları uzunlamasına ikiye kesip her parçayı dörde kesin.
- Muhallebinin üzerine ara ara dizin.
- Çikolata sosu için nişastayı, sütü, kakaoyu ve tozşekeri tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştırın.
- Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Tereyağı ekleyip mikserle çırpın.
- Tatlının üzerine gezdirin.
- Bol fındık, ceviz ve çikolata parçaları ile süsleyin.
- Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
- Ben her bir dilime gelecek şekilde kalp çikolata koydum. Siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder