28 Şubat 2017 Salı

Portakal Kabuğu Reçeli


Malzemeler:

  • 3 portakal kabuğu
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 parça limon tuzu

Yapılışı: 

  • Portakalların baş ve alt kısımlarını alıp 4 tarafından çizik atarak elinizle kabuklarından ayırın.
  • Uzun uzun doğrayıp içindeki beyaz kısmı bıçakla ayırın. 
  • Rulo  yapıp iğneyle ipliğe dizip bittiği yerden ipi bağlayın. 
  • Derin bir tencereye alıp üzerine geçecek kadar kaynar su ekleyin. 
  • 7-8 dakika kaynatıp suyunu süzün. 
  • Tekrar üzerine geçecek kadar kaynar su ekleyip 7-8 dakika daha kaynatıp süzün. 
  • Bu işlemi 4-5 kez tekrarlayın. 
  • Suyunu süzüp süzgeçte iyice süzülene kadar bekletin.
  • Ayrı bir tencereye suyu, tozşekeri ve portakal suyunu alıp kaynatın. 
  • Kaynamaya başladıktan sonra portakal kabuklarını da ekleyip koyulaşıncaya kadar kaynatın.
  • Reçel kıvamı alması için 25-30 dakika kaynaması gerekiyor.
  •  Limon suyunu ve limon tuzunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. 

  • Ilidiktan sonra kavanoza doldurup buzdolabında saklayın.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder