Malzemeler:
- 3 portakal kabuğu
- 2 su bardağı tozşeker
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 parça limon tuzu
Yapılışı:
- Portakalların baş ve alt kısımlarını alıp 4 tarafından çizik atarak elinizle kabuklarından ayırın.
- Uzun uzun doğrayıp içindeki beyaz kısmı bıçakla ayırın.
- Rulo yapıp iğneyle ipliğe dizip bittiği yerden ipi bağlayın.
- Derin bir tencereye alıp üzerine geçecek kadar kaynar su ekleyin.
- 7-8 dakika kaynatıp suyunu süzün.
- Tekrar üzerine geçecek kadar kaynar su ekleyip 7-8 dakika daha kaynatıp süzün.
- Bu işlemi 4-5 kez tekrarlayın.
- Suyunu süzüp süzgeçte iyice süzülene kadar bekletin.
- Ayrı bir tencereye suyu, tozşekeri ve portakal suyunu alıp kaynatın.
- Kaynamaya başladıktan sonra portakal kabuklarını da ekleyip koyulaşıncaya kadar kaynatın.
- Reçel kıvamı alması için 25-30 dakika kaynaması gerekiyor.
- Limon suyunu ve limon tuzunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.

- Ilidiktan sonra kavanoza doldurup buzdolabında saklayın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder