27 Şubat 2017 Pazartesi

Bonibonlu Kurabiye


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağ
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Bonibon

Yapılışı:

  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve pudra şekerini mikserle çırpın. 
  • Yoğurdu ve yumurta sarısını da ekleyip karıştırın. 
  • Unu, kabartma tozu ve vanilyayı da birlikte eleyerek ekleyip yoğurun. 
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. 

  • Tepsiye dizin ve üzerine bonibonlarla süsleyin. 
  • 200 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. 
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder