28 Şubat 2017 Salı

Mor Lahana Turşusu



Malzemeler:

  • 1 orta boy mor lahana
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı içme suyu

Yapılışı:

  • Lahananın en dış yapraklarını alıp yıkayıp kurulayın.  
  • İnce ince doğrayıp geniş bir kaba alın. 

  • 1 su bardağı içme suyunun içine tuzu tozşekeri ve limon tuzunu ekleyip karıştırın. 

  • Doğranmış lahanayı kavanoza doldurun. 

  • Üzerine bu karışımı ekleyin ve sirkeyi de ekleyip kapağını kapatın. 
  • Buzdolabında muhafaza edin. 
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder