27 Şubat 2017 Pazartesi

Kadayıf Sarması


Malzemeler:
  • 600 gram kadayıf
  • 150 gram margarin 
  • 1 çay bardağı sıvıyağ 
  • 1 kase fındık 

Şerbeti İçin:
  • 4 su bardağı tozşeker 
  • 5 su bardağı su 
  • 7 8 damla limon suyu 

Yapılışı: 
  • Margarini eritip sıvıyağ ile karıştırın. 
  • Kadayıfı bir tepsiye alın. 
  • Üzerine yağ karışımını gezdirip tüm kadayıflar yağlanana kadar harmanlayın. 
  • Bir parça kadayıf alıp arasına fındık koyup sıkıca sarın. 
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 

  • 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. 
  • Şerbeti için şekeri ve suyu tencereye alın. 
  • Kaynamaya başladıktan sonra 12-13 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. 
  • İlk sıcaklığı çıkınca soğuyan tatlıya şerbeti dökün. 
Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder