Malzemeler:
- 600 gram kadayıf
- 150 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 kase fındık
Şerbeti İçin:
- 4 su bardağı tozşeker
- 5 su bardağı su
- 7 8 damla limon suyu
Yapılışı:
- Margarini eritip sıvıyağ ile karıştırın.
- Kadayıfı bir tepsiye alın.
- Üzerine yağ karışımını gezdirip tüm kadayıflar yağlanana kadar harmanlayın.
- Bir parça kadayıf alıp arasına fındık koyup sıkıca sarın.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Şerbeti için şekeri ve suyu tencereye alın.
- Kaynamaya başladıktan sonra 12-13 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
- İlk sıcaklığı çıkınca soğuyan tatlıya şerbeti dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder