24 Eylül 2017 Pazar

Actifry'da Kabak Kızartması


Kızartmayı çok sevip yağlı diye yiyemeyenler ya da yedikten sonra vicdan azabı çekenler için actifry da yapılan kızartmalar şiddetle tavsiyemdir. Kabak ve biber konusunda gerçekten çok başarılı.. Daha önce bu yazımda actifry da tavuk kanatları tarifini paylaşmıştım. Gelelim çook pratik kabak kızartması tarifine:

Malzemeler:
  • Kabak
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Actifry

Yapılışı:
  • Kabakları güzelce yıkayın. 
  • Bıçakla kabuklarını kazıyın.
  • Dilimleyip tuzla harmanlayın.


  • Actifry a 1 kaşık yağ ekleyip 2 dakika ısıtın. 
  • Dilimlenmiş kabakları ekleyip 30 dakika pişirin.



Not: Ben kabaklar piştikten sonra kabaklardan kalan yağa hiç yağ eklemeden saplarını alıp yıkayıp kuruladığım biberleri ekleyip actifry ı  15 dakikaya ayarladım. Siz bu aşamada actifryın soğumasını bekleyip, kalan yağı temizleyip yeniden 1 kaşık yağ ekleyip actifry ı 2 dakika ısıtabilir biberleri öyle pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder