23 Eylül 2017 Cumartesi

Vişne Reçeli



Reçelinde tarifimi olur bir meyve bir şeker demeyin bunun yeni evlisi var yeni yemek yapmaya başlayanı var yeni reçel yapmaya başlayanı var😊 İşte onlar için nepnefis bir vişne reçeli tarifi gelecek
Bizim evde reçel kültürü diye bir şey var. Yıllardır tüm meyvelerin reçelleri yapılır sadece kahvaltıda değil diğer öğünlerde bile afiyetle yenir. Benim en sevdiğim yaz kış vişne reçelidir. Kışın vişne reçeli bitince komposto için dondurucuya attığımız vişnelerden reçel yapmışlığımız vardır😋  Eskiden tüm şekerler içerisinde hep vişnelileri tercih ederdim. Bilenler iyi bilir içecek olarakta heryerde genellikle başlıca içeceğim vişnedir. Eşim sormadan siparişi verir mesela 😄




Neyse gelelim tarife:

Vişne Reçeli İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 kilo vişne
  • 1 kilo tozşeker
  • Çeyrek limon suyu
  • 1 dilim limon

Yapılışı:

  • Vişneleri güzelce yıkayıp süzgece alın.
  • Süzüldükten sonra geniş bir tencereye alıp üzerine tozşekeri ekleyin. 
  • Tencerenin kapağını kapatıp bir gece buzdolabında bekletin. 
  • Tencereyi ocağa alıp kısık ateşte kaynayıncaya kadar bekletin. 
  • Kaynamaya başladıktan sonra 30-35 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. 


  • Limon suyunu sıkıp 1 dilim limon ekleyin. 
  • 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. 
  • Ilındıktan sonra ıslak olmayan kavanozlara doldurup soğuduktan sonra kapaklarını kapatın.
  • Buzdolabında muhafaza edin. 
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder