İş çıkışı teyzemde buluştuğumuz bir beş çayından kalan bu güzel masa ile karşınızdayım. Biliyorsunuz artık misafir olduğum sofralardaki menüleri ve beğendiğim tarifleri de sizlerle paylaşıyorum. İşte teyzemin beş çayı menüsü ve o iki yeni nefis tarif..
Beş çayı sofrasında çorbamı olur demeyin. 'Tarhana Çorbası' ve 'Yeşil Salata' harika bir başlangıçtı bana göre..
Tuzlularımız Patatesli Kol Böreği ve Pizza idi.
Kabak Kavurması, Yoğurtlu Cevizli Havuç Salatası ve Karışık Turşu vardı..
Tatlılarımız ise Kabak Tatlısı, Tereyağlı Reçelli Kurabiye ve Sütlü Hafif Pasta idi..
Gelelim Tariflere:
Tereyağlı Reçelli Kurabiye için Gerekli Malzemeler:
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2.5 su bardağı un
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, sıvıyağı ve pudra şekerini mikserle çırpın.
- Unu da ekleyip hamuru hazırlayın.
- Hamuru üçe ayırıp birazını arası çikolatalı birazını reçelli ve bir kısmını da sade yapın.
- 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
- Dilediğiniz gibi süsleyin.
- Tavsiye: Çikolatalı olanlara kakao pudra şekeri, reçelli olanlara ceviz ve hindistan cevizi sadelere sadece pudra şekeri serpebilirsiniz.
Ve 2. Tarifimiz:
Sütlü Hafif Pasta İçin Gerekli Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı tozşeker
- Yarım limon suyu
- 2 kahve fincanı su
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
Pişince;
- 1.5 su bardağı süt
Kreması İçin:
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri İçin:
- Hindistan cevizi
- Muz dilimleri
Yapılışı:
- Yumurtaları ve tozşekeri mikserle iyice çırpın.
- Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip üzerine suyu ve limon suyunu da ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Yağlanıp unlanmış fırın kabına karışımın yarısından fazlasını dökün.
- Kalan hamura kakao ekleyip güzelce karıştırın ve kekin üzerine kakaolu karışımı gezdirin.
- 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz 1.5 su bardağı sütü üzerine gezdirin.
- Kreması için, unu, tozşekeri ve sütü kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra bir dakika daha kaynatıp vanilyayı ve tereyağını ekleyip ocağın altını kapatın.
- Kremayı mikserle iyice çırpın ve soğuyan kekin üzerine dökün.
- Hindistan cevizi ve muz dilimleri ile süsleyip servis yapın.
Gerçekten çok hafif bir pasta..Şiddetle tavsiye ederim..
Mis gibi tariflerle görüşmek üzere:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder