21 Mayıs 2017 Pazar

Ablamda Altın Günü (İki Yeni Masa)



Yaz çok güzel, gezip tozuyoruz, pikniklere tatillere gidiyoruz sıkılmaya zaman olmuyor. Ama kışın 'eve tıkılıp kalmak'ta yok  bizim lügatimizde:) Evet kışın dışarı çıkıp vakit geçiremiyoruz ama evde de boş boş oturmuyoruz.. Kışın akşam oturmalarımız çok meşhurdur bizim, ev gezmelerimiz, altın günlerimiz..Yine böyle bir kış akşamı ablamda altın günü için toplanmıştık.. Reçelli Düğme Bisküvisini ben yapıp götürmüş o zaman tarifi de sizlerle paylaşmıştım. Bu yazımda ise bu güzel akşamın menüsünü paylaşmak istiyorum sizlerle..

Ablamın Gün Menüsü:




Başlangıç olarak Sarımsaklı Yoğurtlu-Soslu Mantı vardı.




Tuzlularımız:



  • Annemin Meşhur Cevizli Açma Çöreği


  • Fırında Peynirli Sigara Böreği


  • Kıymalı Açma Börek
Açma Börek tarifini burada paylaşmıştım. Aynı tarifte 4 kat hamur açılıp araları yağlanıyor, iç harcı koyulup fotoğraftaki gibi katlanıyor.




Aynı Böreğin patatesli versiyonu..

Salatalarımız:



  • Rus Salatası..


  • Zeytinyağlı Biber Dolması


  • Mor Lahana Turşusu



Patlıcan Salatası da salatalarımız arasındaydı. Patlıcanı közleyip kabuklarını soyup doğrayın. İçine soğan, sarımsak, maydanoz, dilerseniz közlenmiş kırmızı biber doğrayın. Limon, sızma zeytinyağı, tuz ve nar ekşisi döküp servis yapın. Yada bizim gibi yazdan dondurucuya patlıcan, kırmızı biber közleyip koyduysanız 5 dakikada salatanız hazır:)

Tatlılarımız:



  • Alman Pastası 


  • Düğme Bisküvisi..Tarif  için buraya bakabilirsiniz..

Ve Başka Bir Akşamda 2. Masamız:




Ablamın Gün Menüsü Vol2:

Tuzlularımız:

  • Peynirli Açma Çörek
  • Kıymalı Kol Böreği
  • Gözleme
  • Susamlı Simit


Salatalarımız:

  • Yoğurtlu Havuç Salatası
  • Rus Salatası
  • Pancar Turşusu
  • Zeytinyağlı olarakta 'Zeytinyağlı Barbunya' vardı..
Tatlılarımız:

  • Nişastalı Cevizli Kurabiye
  • Kabak Tatlısı
  • Portakallı Kek
  • Yanardağ Pasta idi. Yanardağ Pasta tarifi için buraya bakabilirsiniz..
Yepyeni tarif ve sofralarla görüşmek dileğiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder