13 Mayıs 2017 Cumartesi

Çikolatalı Nişastalı Kurabiye


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin:

  • Krem çikolata
  • Çikolatalı kaplı fındık draje

Yapılışı:

  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, vanilyayı ve pudra şekerini iyice çırpın. 
  • Sıvıyağı da ekleyip çırpmaya devam edin. 
  • Unu ve nişastayı da ekleyip yoğurun. 
  • Hamurdan minik parçalar koparıp yuvarlayın. 
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 
  • Ortalarına bastırıp, 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. 
  • Soğuduktan sonra çikolata ve draje ile süsleyip servis yapın. 
Afiyet olsun.

Not: Kurabiyeler iyice soğuyuncana kadar kesinlikle dokunmayın yoksa dağılır.
        Bu kurabiyelerde kabartma tozu kullanılmıyor'



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder