Malzemeler:
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
- Krem çikolata
- Çikolatalı kaplı fındık draje
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, vanilyayı ve pudra şekerini iyice çırpın.
- Sıvıyağı da ekleyip çırpmaya devam edin.
- Unu ve nişastayı da ekleyip yoğurun.
- Hamurdan minik parçalar koparıp yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Ortalarına bastırıp, 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra çikolata ve draje ile süsleyip servis yapın.
Not: Kurabiyeler iyice soğuyuncana kadar kesinlikle dokunmayın yoksa dağılır.
Bu kurabiyelerde kabartma tozu kullanılmıyor'
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder