Malzemeler:
- 3 su bardağı laktozsuz süt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Yapılışı:
- Pirinçleri ve suyu tencereye alıp haşlayın.
- 2 su bardağı sütü ve tozşekeri ayrı bir tencereye alıp kaynatın.
- 1 su bardağı sütün içinde nişastayı eritin.
- Süt şeker karışımı kaynamaya başladıktan sonra nişastalı sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
- Haşlanmış pirinçleri de ekleyip karıştırın.
- 10 dakika daha kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağı ekleyin.
- 1-2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Toprak kaplara paylaştırın.
- Toprak kapları fırın tepsisine dizin ve tepsiye kapların yarısına gelecek şekilde su koyup 250 derecede ısıtılmış fırının en üst katında üzeri kızarıncaya kadar bekletin.
- Fındık kırığı serpip servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder